При солінні, маринуванні і квашенні томатів зовсім не обов’язково використовувати безліч спецій і зелені. Ми пропонуємо вам приготувати самодостатню заготовку з томатів без додавання петрушки, кропу і листя рослин. Помідори, приготовані за цим рецептом, виходять соковитими, смачними солодко – гострими.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Часник 8 зуб.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
- Лавровий лист – за бажанням
- Перець чилі – 1 – 4 шт.
Процес приготування:
Як приготувати мариновані помідори без зелені? У стерильні, попередньо вимиті з содою банки покладіть очищені і вимиті зубчики часнику, лавровий лист (по 1 штуці на літрову банку) та інші спеції на ваш смак. Додайте по одному гострого перцю або по половинці великого гострого перцю.
Після цього щільно утрамбуйте в банки вимиті і обсохлі томати.
Питну воду доведіть до кипіння на плиті і залийте в банки з помідорами на п’ятнадцять хвилин. Залиште банки на вказаний час, прикривши їх кришками.
Воду з банок вилийте в каструлю і приступайте до приготування маринаду. Для цього скористайтесь розрахунком на один літр води: 4 ложки цукру і 2 ложки солі.
Маринад доведіть до кипіння.
Киплячий маринад влийте в банки з томатами, після чого додайте по дві столові ложки оцту в кожну банку.
Одразу ж загорніть заготівлю стерильними кришками і переверніть догори дригом до повного охолодження.
Гостра закуска з помідорів Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори Помідори з цукром на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом