Швидкий апетитний салат з помідорів готується буквально кілька хвилин, а за пару годин він достатньо настоїться. Таке блюдо чудово підійде до важкого м’ясного обіду, для розігріву апетиту і поліпшення травлення. Помідори за цим рецептом виходять дуже соковитими і пікантними, але одночасно з цим ніжними.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 0,6 кг
- Часник – 0.5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Базилік свіжий – 0.5 пучків
- Петрушка – 0.5 пучків
- Масло оливкове – за смаком
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет винний червоний – 2 ст. л.
- Гірчиця – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані помідори часточками швидкого приготування легко! Свіжі стиглі томати промийте в проточній воді, злегка обсушіть і наріжте їх на невеликі часточки.
Ріпчасту цибулю очистіть, промийте і наріжте довільним чином. Далі потрібно зелень промити, обсушити за допомогою рушники і порвати в миску з цибулею.
Маринад потрібно приготувати в окремій ємності. Для цього змішайте оливкова олія з соєвим соусом, гірчицею, медом, спеціями і оцтом. Туди ж всипте цукровий пісок і добре перемішайте всі разом. Додайте ще трохи солі за смаком.
Томати разом з цибулею і зеленню перемішайте в зручній скляній або емальованій ємності, додайте маринад і ще раз акуратно перемішайте. Миску з салатом приберіть в холодильник приблизно на годину, після чого перемішайте заготівлю і залиште ще на годину в кімнаті.
салатик Готовий додатково перемішайте перед подачею, якщо потрібно трохи досолити – досоліть. Подавайте до столу закуску відразу ж по готовності, а при необхідності можете зберігати її в холодильнику не більше кількох діб.
Малосольні помідори класичні Мариновані помідори з часником Мариновані помідори часточками з цибулею Мариновані помідори часточками швидкого приготування Помідори з базиліком на зиму Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Помідори часточками з часником Солоні помідори з гірчицею