Швидкий апетитний салат з помідорів готується буквально кілька хвилин, а за пару годин він достатньо настоїться. Таке блюдо чудово підійде до важкого м’ясного обіду, для розігріву апетиту і поліпшення травлення. Помідори за цим рецептом виходять дуже соковитими і пікантними, але одночасно з цим ніжними.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 0,6 кг
  • Часник – 0.5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Базилік свіжий – 0.5 пучків
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Масло оливкове – за смаком
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет винний червоний – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати мариновані помідори часточками швидкого приготування легко! Свіжі стиглі томати промийте в проточній воді, злегка обсушіть і наріжте їх на невеликі часточки.

Ріпчасту цибулю очистіть, промийте і наріжте довільним чином. Далі потрібно зелень промити, обсушити за допомогою рушники і порвати в миску з цибулею.

Маринад потрібно приготувати в окремій ємності. Для цього змішайте оливкова олія з соєвим соусом, гірчицею, медом, спеціями і оцтом. Туди ж всипте цукровий пісок і добре перемішайте всі разом. Додайте ще трохи солі за смаком.

Томати разом з цибулею і зеленню перемішайте в зручній скляній або емальованій ємності, додайте маринад і ще раз акуратно перемішайте. Миску з салатом приберіть в холодильник приблизно на годину, після чого перемішайте заготівлю і залиште ще на годину в кімнаті.

салатик Готовий додатково перемішайте перед подачею, якщо потрібно трохи досолити – досоліть. Подавайте до столу закуску відразу ж по готовності, а при необхідності можете зберігати її в холодильнику не більше кількох діб.

Малосольні помідори класичні Мариновані помідори з часником Мариновані помідори часточками з цибулею Мариновані помідори часточками швидкого приготування Помідори з базиліком на зиму Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Помідори часточками з часником Солоні помідори з гірчицею