Зрілі червоні томати з пікантним цибулею будуть з’їдатися взимку банку за банкою, так як вони дуже смачні, особливо якщо готувати з сортів «Слива» або «Дамські пальчики». При цьому розсіл можна використовувати при приготуванні розсольнику. Стерилізація банок в такому варіанті не потрібно, що спрощує процес заготівлі.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Часник – 10 зуб.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори з цибулею на зиму без стерилізації. Перевірте банки на відсутність сколів і тріщин і вимийте їх з содою, після чого відправте стерилізуватися.

Добре промийте пружні томати і великі плоди розріжте на частини.

Часник почистіть і наріжте не тонкими пластинами зубчики.

Цибулю очистіть і наріжте кільцями. Викладіть його половину на дно підготовленої банки. Слідом – часник, перець і лаврушку. Зверху викладіть решту цибулі.

Влийте в банку окріп, прикрийте кришкою і залиште на 20 хвилин. Через 10 хвилин у каструлю влийте 1 літр свіжої води, всипте сіль і цукор, розмішайте і закип’ятіть. Потримайте на вогні 3 хвилини, злийте воду з банок, додайте масло, оцет і заливайте до верху розсіл.

Закрутіть кришки ключем, переверніть банки і накрийте ковдрою. Залиште помідори остигати на добу в такому вигляді.

Приємного апетиту!

Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з часником Мариновані помідори як в магазині Помідором з цибулею і маслом Різані помідори на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму