Мариновані помідори завжди присутні на столі в зимовий час. І у кожної господині є свій улюблений рецепт цієї закуски. Головна перевага маринованих помідорів по-молдавськи – це їх натуральний смак.
Інгредієнти: на 9 л.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Перець чорний горошок – за смаком
- Перець духмяний горошок – за смаком
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих помідор по-молдавськи? Помідори помийте, у кожного овоча вирізати плодоніжку. Закип’ятіть воду і помістіть в неї помідори на 3-4 хвилини, потім шумівкою вийміть їх, перекладіть в холодну воду. Після цього ви зможете легко зняти шкірку з помідорів.
Банки добре вимийте з використанням миючого засобу або харчової соди, потім стерилізуйте їх. Кришки прокип’ятіть і дайте їм висохнути. Розкладіть помідори по банкам так, щоб вони щільно прилягали один до одного.
Закип’ятіть воду і залийте помідори окропом. Накрийте банки кришками і залиште на 10-15 хвилин.
Злийте воду з банок назад в каструлю, доведіть її до кипіння, розчиніть цукор і сіль. В кінці додайте оцет і зніміть каструлю з вогню. У банки до помідорів покладіть чорний і запашний перець горошком, влийте гарячий маринад і закатайте кришки. Поставте мариновані помідори на кришки, оберніть банки кухонними рушниками у кілька шарів і дайте їм повністю охолонути. Помідори по-молдавськи може стати не тільки відмінною закускою, але й основою для домашнього томатного соусу.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори на зиму