Помідори по-корейськи на зиму пальчики оближеш – це смачний і легкий спосіб заготівлі помідорів на зиму. Завдяки тому, що помідори маринуються в великій кількості зелені і часнику, з додаванням перцю чилі, соєвого соусу, оцту, вони виходять ароматними, трохи гострими і в міру солоними. Чим більше помідори маринуються в заправці, тим більш інтенсивно насиченим стає їх смак. У процесі приготування помідори не піддаються термічній обробці, тому головна умова їх зберігання – тільки в холодильнику.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Часник – 4 – 6 зуб.
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Перець чилі – 0.5 шт.

Процес приготування:

Рецепт приготування помідорів по-корейськи на зиму пальчики оближеш простий у приготуванні! Болгарський і гострий перець промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник, щоб ні обсохнули. Потім розрізаємо їх навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння і нарізаємо невеликими шматочками довільної форми. Часник чистимо і промиваємо.

Зелень промиваємо під прохолодною проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вона висохла від води. Потім обриваємо гілочки зелені зі стебел.

В блендер кладемо підготовлений болгарський і гострий перець, зелень, половину порції базиліка і зубчики часнику. Перемелюємо все в однорідну масу. Потім додаємо соєвий соус, цукор і сіль, рослинне масло і оцет. Ще раз перемелюємо все на блендері. Потім з’єднуємо заправку з рештою листям базиліка.

Помідори промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони трохи обсохнули. Потім помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і нарізаємо помідори невеликими шматочками шириною 1,5-2 див.

В чисті простерилізовані банки укладаємо шарами нарізані помідори, поливаючи кожен шар підготовленої заправкою. Закорковуємо банки прокип’яченими кришками, перевертаємо догори дном, ставимо банки в миски і відправляємо в холодильник. На наступний день помідори будуть повністю готові. Зберігати такі помідори необхідно в холодильнику.

Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на зиму мариновані Різані помідори Помідори з базиліком на зиму Помідори з маслом на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з червоних помідорів на зиму