Помідори, мариновані з додаванням аспірину – смачна закуска, яка маринується холодним способом з додаванням листків і кореня хрону. Вони надають помідорів приємний аромат і залишають їх трохи хрусткими. Завдяки додаванню в маринад аспірину помідори можуть зберігатися в прохолодному місці довгий час і не псуватися.
Інгредієнти: на 9 л.
- Помідори свіжі – 5 – 6 кг
- Листя хрону – 3 шт.
- Корінь хрону – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 2 головки
- Парасольки кропу – 6 шт.
- Для маринаду: –
- Вода – 10 л
- Сіль – 1 склянка
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 500 мл
- Аспірин – 15 шт.
- Гірчиця (на 3 л. банку) – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати мариновані помідори з аспірином, у велику ємність наливаємо відфільтровану воду, додаємо в неї цукор, сіль, оцет і аспірин. Добре перемішуємо до розчинення всіх інгредієнтів.
Часник чистимо, промиваємо. Корінь хрону чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Гострий перець промиваємо, розрізаємо навпіл і вичищаємо насіння. Нарізаємо перець невеликими шматочками.
Помідори промиваємо, обсушуємо на кухонному рушнику. На дно стерилізованою банки укладаємо лист хрону, 2 парасольки кропу. Потім щільно укладаємо помідори, додаючи зубчики часнику, шматочки гіркого перцю, хрону.
Зверху на помідори насипаємо столову ложку гірчичного порошку і заливаємо маринад.
Закриваємо банки кришками, трохи струшуємо їх, щоб гірчиця рівномірно розподілилася по всьому маринаду. Банки ставимо в темне прохолодне місце на зберігання. Якщо банки прикриті капроновими кришками – їх краще поставити у таз або ємність на випадок того, якщо в процесі маринування маринад буде витікати з банки. Через 1,5-2 місяці помідори повністю готові до вживання. Приємного апетиту!
Консервовані помідори Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори під капроновою кришкою Помідори холодним способом Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори з часником