Помідори, мариновані з додаванням аспірину – смачна закуска, яка маринується холодним способом з додаванням листків і кореня хрону. Вони надають помідорів приємний аромат і залишають їх трохи хрусткими. Завдяки додаванню в маринад аспірину помідори можуть зберігатися в прохолодному місці довгий час і не псуватися.


Інгредієнти: на 9 л.

  • Помідори свіжі – 5 – 6 кг
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Парасольки кропу – 6 шт.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 10 л
  • Сіль – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 500 мл
  • Аспірин – 15 шт.
  • Гірчиця (на 3 л. банку) – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати мариновані помідори з аспірином, у велику ємність наливаємо відфільтровану воду, додаємо в неї цукор, сіль, оцет і аспірин. Добре перемішуємо до розчинення всіх інгредієнтів.

Часник чистимо, промиваємо. Корінь хрону чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Гострий перець промиваємо, розрізаємо навпіл і вичищаємо насіння. Нарізаємо перець невеликими шматочками.

Помідори промиваємо, обсушуємо на кухонному рушнику. На дно стерилізованою банки укладаємо лист хрону, 2 парасольки кропу. Потім щільно укладаємо помідори, додаючи зубчики часнику, шматочки гіркого перцю, хрону.

Зверху на помідори насипаємо столову ложку гірчичного порошку і заливаємо маринад.

Закриваємо банки кришками, трохи струшуємо їх, щоб гірчиця рівномірно розподілилася по всьому маринаду. Банки ставимо в темне прохолодне місце на зберігання. Якщо банки прикриті капроновими кришками – їх краще поставити у таз або ємність на випадок того, якщо в процесі маринування маринад буде витікати з банки. Через 1,5-2 місяці помідори повністю готові до вживання. Приємного апетиту!

Консервовані помідори Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори під капроновою кришкою Помідори холодним способом Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори з часником