Домашня заготовка маринованих помідорів виходить дуже смачною і набагато корисніше магазинних варіантів. А тим більше такий чудовий рецепт, як помідори з виноградом! Це абсолютно неймовірне поєднання нікого не залишить байдужим! Прекрасна закуска для м’ясних страв і гарнірів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 550 гр.
- Виноград – 200 гр.
- Часник – 5 зуб.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт маринованих помідор з виноградом простий у приготуванні! Помідори миємо й прибираємо черешки. Проколюємо з одного кінця плода зубочисткою, щоб вони не лопнули під високою температурою.
Виноград моєму і відокремлюємо від гілочки.
Часник очищаємо від лушпиння і ріжемо на пластинки помірної товщини.
Перекладаємо всі інгредієнти в стерилізовані банки, чергуючи помідори і виноград шарами. Додаємо перець і заливаємо окропом. Залишаємо на 15 хв
Потім зливаємо воду в каструлю, додаємо сіль і цукор. Доводимо її до кипіння, знімаємо і додаємо оцет.
Заливаємо маринадом помідори і закатуємо.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори без стерилізації Помідори з часником на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Томати, залиті окропом