Сіль з давніх часів була засобом для консервації продуктів. Засолені овочі довго зберігаються і мають приємний хрускіт. Це допоможе вам урізноманітнити свій раціон на зимовий час, коли не завжди можна купити свіжі овочі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
  • Часник – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 90 мл
  • Сіль – 50 гр.
  • Листя чорної смородини – 15 шт.
  • Перець чилі – 1,5 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування соління на зиму – помідор з капустою? Помідори вимийте і просушіть.

Капусту помийте і наріжте тонкою соломкою.

Листя смородини помийте і дайте воді стекти.

Болгарська і гострий перець помийте, очистіть від перегородок і насіння. М’якоть наріжте соломкою.

Часник очистіть від лушпиння.

На дно трилітрової банки покладіть шар капусти і частину спецій: перець, листя смородини і часник.

Наступний шар – помідори. І так чергуйте до верху банки.

Додайте цукор, сіль і оцет.

Закип’ятіть воду, залийте окропом банку і відразу загорніть металевою кришкою. Переверніть банку і залиште остигати при кімнатній температурі. У вас вийдуть помідори, які за смаком нагадують малосольні, і хрустка пікантна капуста.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори на зиму