Якщо для вас неприйнятне використання оцту в домашньої консервації, можна поставити смачні помідори в желатині з використанням лимонної кислоти як консерванту. Заготовки добре збережуться і при цьому не будуть надмірно кислими.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 800 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Желатин харчовий – 2 ч. л.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
  • Перець запашний – за смаком
  • Насіння кропу – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори в желатині без оцту. Овочі вимити, цибулю почистити і нарізати тонкими пластинками.

Банки чисто вимити і обполоснути. Викласти на дно насіння кропу, за пару горошин запашного перцю, лист смородини і пластинки лука.

Томати порізати на 4 частини, наповнити ними банки. Коли банка наповниться трохи більше, ніж наполовину, покласти 1 ч. л. желатину без гірки в кожну банку. Желатин попередньо замочувати не потрібно. Укласти ще по 3 кільця ріпчастої цибулі, покласти часник. Далі заповнити тару помідорами по плічка. Для розсолу влити в каструлю воду, поставити на вогонь. Коли вода стане гарячою, всипати сіль, цукор, лимонну кислоту. Розмішати, поки компоненти не розчиняться, дати маринаду покипіти.

Залити банки з томатами маринадом, щільно закупорити кришками і простерилізувати 15 хв., за цей час желатин розчиниться.

Перевернути банки догори дном, накрити теплою ковдрою і дати повністю дійти до кімнатної температури. Унести на зиму в місце зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори класичні Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори на 3 літрову банку на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Томати, залиті окропом