Перець вариться 1-2 хвилини, розкладається по банкам і заливають маринадом з води, цукру, солі, рослинної олії, оцту, перцю, лаврового листа і гвоздики. Виходить дуже смачна закуска, яка ідеально підійде до риби або м’яса.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Болгарський перець солодкий – 3 кг
  • Вода – 1 – 1.2 л
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 0.33 ст.
  • Перець духмяний горошок – 3 – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Гвоздика – 2 – 3 бутона

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування маринованих різаних перців на зиму? Починаємо з підготовки банок. Ретельно вимиваємо їх під гарячою водою з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Окремо кип’ятимо кришки. Перець добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику.

Розрізаємо кожне навпіл, видаляємо насіння і нарізаємо його соломкою.

Тепер готуємо маринад. В підходящу каструлю наливаємо воду, додаємо цукровий пісок із сіллю і доводимо до кипіння. Тепер відправляємо туди рослинне масло, оцет, запашний і чорний перець, лавровий лист і гвоздику. Варимо кілька хвилин, поки не розчиниться сіль з цукром. Порціями додаємо в маринад нарізаний перець і варимо його там протягом 1-2 хвилин.

Щільно закладаємо в банки перець і після кожної порції накриваємо кришкою. Знімаємо пробу маринаду і при необхідності додаємо до нього сіль. Дістаємо перець горошком, лавровий лист, гвоздику і заливаємо його в банки. Закатуємо стерильними кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру або плед і залишаємо на кілька годин до повного охолодження.

Готовий перець зберігаємо в погребі чи холодильнику. Відкриваємо його взимку і використовуємо в приготуванні різних страв або подаємо до столу в якості закуски до основної страви. Приємного апетиту!

Салати з болгарського перцю на зиму