Буряк – корисний продукт. У їжу вживають сиру і готову буряк. Навіть з молодих листків буряка готують супи і салати. Я хочу запропонувати рецепт вітамінного салату з буряка на зиму без стерилізації. Салат можна використовувати як в якості закуски, так і в якості заправки для борщу.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Буряк – 2 кг
- Морква – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Помідори свіжі – 750 гр.
- Болгарський перець солодкий – 350 гр.
- Часник – 75 гр.
- Перець чилі – 0.5 шт.
- Масло рослинне – 150 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з буряка, помідорів, перцю і моркви на зиму, підготуйте всі необхідні продукти для зимового салату. Помийте і очистіть овочі. Очищені буряки і моркву потріть на крупній тертці або з допомогою терки для моркви по-корейськи. Цибулю дрібно наріжте. Солодкий перець наріжте тонкими скибочками. Помідори подрібніть за допомогою блендера.
Подрібнені помідори вилийте в глибокий емальований таз, додати масло, сіль та цукровий пісок. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
В помідоровий соус викладіть дрібно нарізану цибулю, натерту буряк і моркву, нарізаний перець і залиште гаситися приблизно на одну годину, збавивши вогонь і періодично помішуючи. У чашу блендера викладіть очищений часник і гіркий перець, подрібніть. Викладіть на салат. Додайте оцет. Акуратними рухами перемішайте. Тушкуйте ще 15 хвилин.
Банки заздалегідь добре помийте і прожарити в мікрохвильовій печі. Готовий салат розкладіть по чистим банкам і закрийте стерильними кришками.
Приємного апетиту!
Овочеві салати на зиму Салат з буряка з часником на зиму Салат з моркви на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати з болгарського перцю на зиму Салати з буряка на зиму