Буряк – корисний продукт. У їжу вживають сиру і готову буряк. Навіть з молодих листків буряка готують супи і салати. Я хочу запропонувати рецепт вітамінного салату з буряка на зиму без стерилізації. Салат можна використовувати як в якості закуски, так і в якості заправки для борщу.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Буряк – 2 кг
  • Морква – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Помідори свіжі – 750 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 350 гр.
  • Часник – 75 гр.
  • Перець чилі – 0.5 шт.
  • Масло рослинне – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з буряка, помідорів, перцю і моркви на зиму, підготуйте всі необхідні продукти для зимового салату. Помийте і очистіть овочі. Очищені буряки і моркву потріть на крупній тертці або з допомогою терки для моркви по-корейськи. Цибулю дрібно наріжте. Солодкий перець наріжте тонкими скибочками. Помідори подрібніть за допомогою блендера.

Подрібнені помідори вилийте в глибокий емальований таз, додати масло, сіль та цукровий пісок. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

В помідоровий соус викладіть дрібно нарізану цибулю, натерту буряк і моркву, нарізаний перець і залиште гаситися приблизно на одну годину, збавивши вогонь і періодично помішуючи. У чашу блендера викладіть очищений часник і гіркий перець, подрібніть. Викладіть на салат. Додайте оцет. Акуратними рухами перемішайте. Тушкуйте ще 15 хвилин.

Банки заздалегідь добре помийте і прожарити в мікрохвильовій печі. Готовий салат розкладіть по чистим банкам і закрийте стерильними кришками.

Приємного апетиту!

Овочеві салати на зиму Салат з буряка з часником на зиму Салат з моркви на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати з болгарського перцю на зиму Салати з буряка на зиму