Хочу поділитися ідеальним, на мій погляд, рецепт маринованих рядовок на зиму. Грибочки виходять збалансованими за смаком і ароматом. Таку закуску готую на протязі тривалого часу та у великих кількостях. Рядовки відлітають в мить, намагаюся пригостити цими чудовими грибочками всіх знайомих і близьких, а також і про себе не забути.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Рядовка – 5 кг
- Гвоздика – 10 бутонів
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1,5 л
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованої рядовки в банках на зиму? Перш за все, зберіть грибочки. Процес цей абсолютно нетрудомісткий, адже грибочки ростуть рядами, від цього і така назва. В одному місці можна зібрати велику кількість грибів, практично не докладаючи зусиль.
Ретельно переберіть і гарненько очистити від сміття і шкірки.
Підготовлені рядовки ретельно промийте в холодній проточній воді. Великі гриби розріжте на кілька частин.
Вимиті рядовки викладіть в глибоку каструлю.
А потім залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, якщо буде потрібно.
Проварені рядовки злийте через сито або друшляк.
Ретельно промийте рядовки під прохолодною проточною водою кілька разів. Вони значно зменшаться в обсягах після варіння.
Перекладіть гриби в меншу каструлю, додайте сіль, лавровий лист, гвоздику і чорний перець горошком. Цих спецій цілком буде достатньо, щоб збагатити смак рядовки.
Налийте в каструлю необхідну кількість питної води і поставте на помірний вогонь. Доведіть до кипіння, проваріть 10-15 хвилин, потім влийте столовий оцет і ретельно перемішайте. Прокип’ятіть ще 5 хвилин. Вимийте і стерилізуйте банки зручним способом. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.
Акуратно розкладіть гарячі рядовки по стерильним банкам, а потім залийте гарячим ароматним маринадом.
Гарячі банки з грибами добре загорніть стерильними кришками, скориставшись закаточной машинкою. Банки з рядовками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште до повного охолодження в такому стані приблизно на добу. Потім перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Рецепти з рядовки Рецепти з синеножки Рядовка на зиму Синеножка на зиму