Мариновані вовнянки з 9% оцтом сподобаються багатьом господиням. Клопоту – мінімум, хід приготування простий і зрозумілий. Єдиний момент, який потребує великої кількості часу – це замочування грибів. Але особливої праці це не складе: залили вовнянки водою і забули на кілька днів. Рецепт розрахований на використання столового оцту – це забезпечить тривале зберігання і убезпечить заготівлю від появи небезпечних бактерій.
Інгредієнти: на 2 л.
- Волнушки – 2 кг
- Вода (для маринаду) – 600 мл
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 80 мл
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати мариновані вовнянки з 9% оцтом? Вовнянки чистимо від бруду, зрізаємо зіпсовані ділянки, якщо вони є. Гриби промиваємо в проточній воді, щоб позбутися від залишкових забруднень. Чисті вовнянки поміщаємо в об’ємну ємність і заливаємо холодною водою. Залишаємо їх замачиваться на два дні при кімнатній температурі. Якщо температура в приміщенні занадто тепла, пару раз за вказаний період варто долити холодної води або покласти в гриби трохи льоду. Це вбереже рідина від закисання. Вимочені гриби кладемо в каструлю, заливаємо свіжою порцією води і ставимо на плиту. Варимо вовнянки протягом двадцяти – двадцяти п’яти хвилин, поки вони не опустяться на дно. Після відварювання відкидаємо гриби на друшляк і даємо відвару стекти.
Для приготування маринаду в окрему каструлю вливаємо вказану кількість води. Додаємо сіль, цукровий пісок, лаврове листя і горошини чорного перцю. Ставимо каструлю з маринадом на плиту і нагріваємо його до кипіння.
У киплячий маринад опускаємо відварені вовнянки, перемішуємо, знижуємо температуру до мінімуму і варимо їх десять хвилин. Наприкінці варіння вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо каструлю з плити.
Банки і кришки попередньо моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Даємо підготовленої тарі обсохнути. Розкладаємо гарячі вовнянки по банкам, заливаємо маринадом.
Закручуємо банки кришками і закутуємо теплою ковдрою. У такому вигляді даємо заготівлях повністю охолонути, після чого прибираємо їх на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Вовнянки на зиму Гриби на зиму Мариновані вовнянки Мариновані гриби на зиму