Зимова заготівля маринованого перцю з цукром, оцтом і олією є самим простим і швидким варіантом консервації цього овоча. Для неї не потрібно багато інгредієнтів і стерилізації. У перцю зберігаються натуральний аромат, смак і текстура. Рецепт зручний для заготівлі на зиму великої партії перцю до кінця літа, коли цього овоча багато і він червоний, соковитий, м’ясистий.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Болгарський перець солодкий ( очищений) – 2 кг
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Часник – 1 головка
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування маринований болгарський перець з маслом, цукром і оцтом на зиму. Для цієї заготовки заздалегідь стерилізуйте будь-яким способом банки і прокип’ятіть кришки закаточні. Плоди червоного перцю очистити від насіння, плодоніжок і білих перегородок. Потім перці добре промийте холодною водою і наріжте поздовжніми шматочками. Обрану зелень промийте водою і дрібно наріжте. Очищені зубки часнику наріжте слайсами.

Потім в окремій каструлі, зручніше взяти широку, зваріть маринад із вказаного в рецепті кількості чистої води, рослинного масла, цукру, солі та спецій. Маринад прокип’ятіть 3 хвилини, розчиніть у ньому столовий оцет.

У киплячий маринад перекладіть підготовлені шматочки перцю. Варити перець в маринаді, особливо при великому його кількості, можна порційно. Поваріть перець 2 хвилини і додайте подрібнені часник і зелень.

З цією добавкою прянощів поваріть перець ще протягом 4 хвилин.

Потім його з допомогою виделки компактно перекладіть в стерильні банки разом з часником і зеленню. Маринад повторно доведіть до кипіння і залийте їм перець у банки, заповнюючи їх до самого верху.

Банки відразу герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Потім поставте їх на кришки і до повного охолодження накрийте теплим покривалом. Маринований по цьому рецепту перець добре зберігається в будь-якому місці, тільки не на світлі.

Смачних і вдалих заготовок!

Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму