Зимова заготівля маринованого перцю з цукром, оцтом і олією є самим простим і швидким варіантом консервації цього овоча. Для неї не потрібно багато інгредієнтів і стерилізації. У перцю зберігаються натуральний аромат, смак і текстура. Рецепт зручний для заготівлі на зиму великої партії перцю до кінця літа, коли цього овоча багато і він червоний, соковитий, м’ясистий.
Інгредієнти: на 2 л.
- Болгарський перець солодкий ( очищений) – 2 кг
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Масло рослинне – 250 мл
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Часник – 1 головка
- Перець чорний горошок – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування маринований болгарський перець з маслом, цукром і оцтом на зиму. Для цієї заготовки заздалегідь стерилізуйте будь-яким способом банки і прокип’ятіть кришки закаточні. Плоди червоного перцю очистити від насіння, плодоніжок і білих перегородок. Потім перці добре промийте холодною водою і наріжте поздовжніми шматочками. Обрану зелень промийте водою і дрібно наріжте. Очищені зубки часнику наріжте слайсами.
Потім в окремій каструлі, зручніше взяти широку, зваріть маринад із вказаного в рецепті кількості чистої води, рослинного масла, цукру, солі та спецій. Маринад прокип’ятіть 3 хвилини, розчиніть у ньому столовий оцет.
У киплячий маринад перекладіть підготовлені шматочки перцю. Варити перець в маринаді, особливо при великому його кількості, можна порційно. Поваріть перець 2 хвилини і додайте подрібнені часник і зелень.
З цією добавкою прянощів поваріть перець ще протягом 4 хвилин.
Потім його з допомогою виделки компактно перекладіть в стерильні банки разом з часником і зеленню. Маринад повторно доведіть до кипіння і залийте їм перець у банки, заповнюючи їх до самого верху.
Банки відразу герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Потім поставте їх на кришки і до повного охолодження накрийте теплим покривалом. Маринований по цьому рецепту перець добре зберігається в будь-якому місці, тільки не на світлі.
Смачних і вдалих заготовок!
Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму