Просто неймовірний салат підійде до будь-якого гарніру й гарячого блюда. Заготівля в міру солодкувата, соковита і дуже смачна.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Болгарський перець солодкий – 3 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1,5 кг
  • Оцет столовий 9% – 5 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат на зиму з помідорів, цибулі, перцю, добре вимийте помідори і солодкий перець в прохолодній воді.


Цибулю очистіть і сполосніть, наріжте півкільцями.

Перець очистіть від серцевини і видаліть насіння. Нарізайте його тонкими смужками.

Помідори розріжте на невеликі часточки і перекладіть в каструлю. Закип’ятіть і варіть 30 хвилин, помішуючи. Потім процідіть томатний сік з допомогою сита.

Сік знову закип’ятіть, всипте сіль, олію, оцет і цукор. Знову закип’ятіть воду, покладіть в неї цибулю і перець і закип’ятіть. Поваріть масу 15 хвилин на середньому вогні, помішуючи періодами, щоб вона не подгорала.

Банки добре вимийте і стерилізуйте при 100 градусах в духовці 15 хвилин. Одночасно прокип’ятіть кришки 10 хвилин в каструлі.

Гарячий салат розкласти по банках і відразу закатайте. Переверніть тару і укутайте на добу.

Приємного апетиту!

Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати на зиму Салати у власному соку на зиму