Здивуйте своїх близьких і гостей такої незвичайної закускою, як маринований виноград. Завдяки своїм смаковим якостям і пряних спецій він виходить неймовірно смачним і ароматним. Маринований виноград відмінно поєднується з сирними і м’ясними нарізками, його використовують в канапе і салатах.
Інгредієнти: на 0.3 л.
- Виноград – 200 гр.
- Перець духмяний – 5 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Кориця – 1 паличка
- Гвоздика – 3 бутона
- Оцет столовий 9% – 20 мл
- Вода – 1 склянка
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати маринований виноград як маслини? Виноград промийте, просушіть, зніміть ягоди з гілочок. Використовуйте для маринування щільні стиглі виноградини без ознак подпорченности.
Банки для маринування помийте з використанням миючого засобу або харчової соди, стерилізуйте зручним способом. Розкладіть ягоди по банках, але не притискайте.
Влийте в каструлю воду, поставте на вогонь, додайте сіль, цукор, гвоздику, корицю, перець та лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння, проваріть 3-5 хвилин і зніміть з вогню.
В банки з виноградом влийте оцет, потім до верху наповніть їх гарячим маринадом. Щільно закрийте банки кришками і дайте їм охолонути в перевернутому стані. Зберігайте маринований виноград в прохолодному місці, пару баночок можна залишити в холодильнику, щоб ця чудова закуска була завжди під рукою.
Приємного апетиту!
Новости