Хочу запропонувати чудовий варіант консервації синеножки на зиму. Для приготування закуски потрібно мінімальна кількість доступних інгредієнтів. Синеножки виходять ароматними, хрусткими і дуже смачними. Мариновані синеножки стануть прикрасою будь-якого святкового торжества.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Рядовка – 1,5 кг
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як маринувати гриб синеножку на зиму? Ретельно переберіть синеножки, очистіть від шкірки і промити їх у холодній проточній воді. Великі екземпляри розріжте на кілька частин. Вимиті синеножки викладіть в глибоку каструлю, залийте великою кількістю холодної води. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть синеножки 30 хвилин.

Зварені синеножки злийте через сито або друшляк.

Добре промийте під холодною водою, дайте стекти зайвої рідини. Синеножки досить зменшаться в обсягах.

Каструлю вимийте і знову викладіть в неї промиті синеножки. Залийте зазначеному в рецепті кількістю холодної питної води.

Потім додайте сіль, чорний перець горошком, лавровий лист і гвоздику.

Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть синеножки приблизно 15-20 хвилин.

Добре вимийте банки в теплій воді з харчовою содою, і стерилізуйте зручним способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі.

У стерильну банку влийте необхідну кількість столового оцту. Гарячу каструлю обережно, щоб не обпектися, зніміть з вогню. Скориставшись шумівкою, щільно розкладіть синеножки по стерильним банкам.

Порожнє місце заповніть гарячим ароматним маринадом.

Скориставшись закаточной машинкою, акуратно, щоб не обпектися, загорніть стерильними кришками.

Гарячі банки з маринованими синеножками переверніть догори дном, закутати ковдрою, махровим рушником або чим-небудь теплим, і залиште в такому положенні до повного охолодження.

Повністю остиглі банки з маринованими синеножками перемістіть в темне прохолодне місце – у льох, підвал, комору або в холодильник на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані синеножки на зиму Рецепти з рядовки Рецепти з синеножки Рядовка на зиму Синеножка на зиму