Після приготування меренги залишаються жовтки, з яких можете приготувати для меренгового рулету заварний крем. Він у поєднанні зі свіжими ягодами і фруктами чудово доповнить ваш десерт.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для меренги: –
  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
  • Ванілін – 0.5 гр.
  • Для заварного крему: –
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати меренговый рулет з заварним кремом. Всі продукти для рулету витримайте деякий час при кімнатній температурі.

Спочатку приготуйте заварний крем для рулету. В окремий посуд просійте на сито борошно, додайте до неї молоко і добре розмішайте.

В невеликій каструльці розітріть жовтки з цукром до білого кольору.

Потім до них перелийте молоко з борошном і все добре перемішайте.

поставте Каструльку на маленький вогонь і варіть суміш, безперервно помішуючи, до густого стану.

Отриманий крем трохи остудіть, додайте до нього вершкове масло і добре збийте міксером. Заварний крем готовий.

Тепер готуємо меренговый корж. Білки з допомогою міксера збийте до стійкої піни, поступово додаючи до них цукор і винилин.

До збитим білків насипте крохмаль і додайте оцет.

Все акуратно, щоб не пошкодити структуру збитого білка, перемішайте.

Деко застеліть папером для випічки і викладіть на нього рівним шаром меренгу.

Випікайте меренгу в духовці, розігрітій до 180°С протягом 25 хвилин. Намагайтеся білковий корж не пересушити, інакше розсиплеться при згортанні.

Спечену меренгу дістаньте з духовки разом з папером і трохи остудіть.

Нанесіть на корж рівний шар заварного крему.

На крем викладіть будь-які свіжі ягоди або шматочки фруктів.

Потім акуратно згорніть корж рулетом.

Декоруйте рулет цукровою пудрою і ягодами, остудіть протягом 2 годин у холодильнику і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Меренговый рулет