Після приготування меренги залишаються жовтки, з яких можете приготувати для меренгового рулету заварний крем. Він у поєднанні зі свіжими ягодами і фруктами чудово доповнить ваш десерт.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для меренги: –
- Яєчний білок – 4 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
- Ванілін – 0.5 гр.
- Для заварного крему: –
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати меренговый рулет з заварним кремом. Всі продукти для рулету витримайте деякий час при кімнатній температурі.
Спочатку приготуйте заварний крем для рулету. В окремий посуд просійте на сито борошно, додайте до неї молоко і добре розмішайте.
В невеликій каструльці розітріть жовтки з цукром до білого кольору.
Потім до них перелийте молоко з борошном і все добре перемішайте.
поставте Каструльку на маленький вогонь і варіть суміш, безперервно помішуючи, до густого стану.
Отриманий крем трохи остудіть, додайте до нього вершкове масло і добре збийте міксером. Заварний крем готовий.
Тепер готуємо меренговый корж. Білки з допомогою міксера збийте до стійкої піни, поступово додаючи до них цукор і винилин.
До збитим білків насипте крохмаль і додайте оцет.
Все акуратно, щоб не пошкодити структуру збитого білка, перемішайте.
Деко застеліть папером для випічки і викладіть на нього рівним шаром меренгу.
Випікайте меренгу в духовці, розігрітій до 180°С протягом 25 хвилин. Намагайтеся білковий корж не пересушити, інакше розсиплеться при згортанні.
Спечену меренгу дістаньте з духовки разом з папером і трохи остудіть.
Нанесіть на корж рівний шар заварного крему.
На крем викладіть будь-які свіжі ягоди або шматочки фруктів.
Потім акуратно згорніть корж рулетом.
Декоруйте рулет цукровою пудрою і ягодами, остудіть протягом 2 годин у холодильнику і можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Меренговый рулет