Дуже ніжний і соковитий рулет, який сподобається і любителям десертів, і тим, хто не любить солодке. Крім того, рулет досить легкий і прекрасно підійде, щоб поласувати, і не перевантажити трапезу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Лимонний сік – 0.33 ч. л.
  • Цукрова пудра (для меренги) – 250 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Мигдальний пудра – 1 ст. л.
  • Вершки 33% – 400 мл
  • Цукрова пудра (для крему) – 100 гр.
  • Полуниця 400 гр.

Процес приготування:

Як приготувати меренговый рулет з полуницею? Готуємо білкову масу для меренги: вливаємо в миску і збиваємо білки до утворення піни з великими бульбашками. Тут варто зазначити, що яйця перед відділенням білків варто добре охолодити – це прискорить процес збивання. Також рекомендується використовувати міксер, оскільки вручну досить трудомістко збити білки до потрібної щільної консистенції. Після утворення пухирців при збиванні по черзі додаємо сіль і лимонний сік – піна почне густіти і ущільнюватися. Продовжуємо збивати на високій швидкості 2-3 хвилини і всипаємо порціями цукрову пудру і крохмаль. Збиваємо ще 2-3 хвилини – маса повинна істотно загуснути і зберігати щільні, стійкі піки на віночку, як на фото.

Приступаємо до випікання меренги. Застеляємо деко промасленим пергаментом. Взвитые білки викладаємо на деко і розподіляємо їх лопаткою по всьому периметру рівним шаром. Масу рівномірно посипаємо зверху мигдальною пудрою. Мигдальне пудру легко приготувати в домашніх умовах. Жменя мигдалю потрібно обшпарити окропом, зняти шкірку. Очищені горішки просушити на сковорідці при постійному помішуванні або скористатися духовкою, після чого мигдаль остудити і подрібнити блендером в дрібну крихту.

Лист з меренгою ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень. Випікаємо протягом 20 хвилин. Час вказано орієнтовний, так як багато чого залежить від конкретної духовки. У процесі випікання необхідно стежити, щоб меренга злегка зросла в обсязі і трохи зарум’янилася, основний колір при цьому змінюється з білого на кремовий. В кінці випічки проколіть корж зубочисткою або сірником – вона повинна вийти сухою, без налиплої маси.

Готову меренгу остуджуємо 2-3 хвилини, потім накриваємо деко з меренгою рушником і перевертаємо догори дном. Відшаровуємо пергамент з меренги, починаючи з кута, і остаточно охолоджуємо корж.

Для крему холодні вершки на середній швидкості збиваємо міксером. В процесі по ложці додаємо цукрову пудру. Збивання припиняємо, як тільки маса стане твердою і буде зберігати форму на віночку. Дуже важливо вчасно зупинитися, так як є ризик відшарування масла – порушиться структура крему.
Крем відразу викладаємо його на холодний корж і розподіляємо по периметру, залишаючи вільними 2 сантиметри з одного краю. Дуже важливо повністю остудити корж, інакше вершки при розподілі по теплій поверхні стануть рідкими. На вершки акуратно вкладаємо нарізану довільно полуницю.

Формуємо рулет: скручуємо у напрямку до залишеного без крему краю, допомагаючи собі підняттям рушники.

Після формування рулет покласти в холодильник і повністю охолодити.

Для нарізки використовуємо гострий ніж, щоб не натискати на ніжний рулет і зробити гарний зріз. Перекладаємо шматочок на порційну тарілку і насолоджуємося.

Приємного апетиту!

Меренговый рулет Меренговый рулет з полуницею