Легкий повітряний десерт без борошна і масла стане вашим фаворитом серед святкових десертів. Ніжна начинка з сиру не залишить вас байдужими. Начинку можна кожен раз пробувати нову – додати свіжі ягоди, фрукти або горіхи. Гарне частування всім ласунам доведеться за смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукрова пудра – 250 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 0.5 ст. л.
  • мигдальна Борошно – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для крему: –
  • Сир (м’який) – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Полуниця – за бажанням

Процес приготування:

Готувати меренговый рулет з сирним кремом легко! Охолоджені білки почніть збивати на невеликих оборотах міксера з додаванням солі і лимонного соку, поступово збільшуючи швидкість. Продовжуйте збивати білки і по одній ложці додайте цукрову пудру.

Додати кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішайте. Вийде щільна повітряна маса. При перевертанні ємності, білки залишаються в мисці.

Форму застеліть пергаментним папером, акуратно викладіть тісто і розрівняти силіконової лопаткою. Товщина не повинна перевищувати 1 див. Зверху присипте мигдальною борошном.

Випікайте в добре розігрітій духовій шафі при температурі 170 градусів. Час випікання 25 хвилин. Дивіться по своїй духовці.

Коли корж буде готовий, зверху утворюється злегка золотиста цукрова скоринка.

Меренгу вийміть з форми за допомогою другого аркуша пергаментного паперу. Остудіть.

Для крему збийте м’який сир з цукровою пудрою і ванільним цукром. Почніть збивати на маленьких обертах, поступово збільшуючи швидкість.

Остиглий корж змастіть приготованим кремом. За своїм бажанням додайте ягоди полуниці.

Акуратно скрутіть рулет. Приберіть в холодильник на кілька годин для охолодження.

Прикрасьте на свій розсуд залишилися ягодами і горіхами.

Подавайте рулет, присипавши цукровою пудрою.
Прекрасний ніжний десерт готовий! Кличте гостей і насолоджуйтеся!

Меренговый рулет Меренговый рулет з полуницею