Наводимо простий рецепт класичних млинців на молоці, в якому ідеально вивірені пропорції. Млинці можна подавати відразу після смаження разом з улюбленими добавками. А можна приготувати їх як заготовку для того, щоб загорнути різні начинки – як солодкі, так і солоні. Універсальний рецепт, який просто приготувати і легко запам’ятати.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Масло вершкове (для млинців) – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати млинці на молоці на 2 яйця. В об’ємну миску розбиваємо яйця і додаємо до них цукор і сіль.
Розмішуємо яєчну суміш до однорідності і вливаємо олію. Знову розмішуємо. Для зручності можна скористатися міксером.
Вливаємо молоко і перемішуємо вінчиком.
Висипаємо борошно в миску разом з розпушувачем і віночком або міксером змішуємо всі інгредієнти. Консистенція готового тіста виходить рідка, рідка, однорідна, грудочок бути не повинно. Якщо залишилися грудочки, варто ще раз збити тісто міксером.
Даємо готовому тісту постояти п’ятнадцять хвилин при кімнатній температурі.
Розігріваємо сковороду на плиті до гарячого стану. Змащуємо її перед першим млинцем невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика.
Ополоником зачерпываем тісто і виливаємо на гарячу сковороду. Розподіляємо тісто по всьому периметру сковороди і смажимо блін до рум’яної скоринки.
Перевертаємо млинець на іншу сторону плоскою лопаткою і продовжуємо смажити до рум’янцю.
Готові млинці укладаємо стопкою на плоску тарілку. Можна промащувати кожен млинець маслом, тоді вони стають м’якше і ніжніше, а також набувають особливий вершковий смак. Подавати такі млинці рекомендується гарячими.
Приємного апетиту!
Млинці з розпушувачем на молоці Млинці на Масляну Млинці на Масляну на молоці Млинці на молоці без дріжджів ПП млинці