Дуже ніжні тонкі млинці і соковита, неймовірно ароматна начинка. Такі млинці можна оформити конвертиками або трубочками. Подавати смачно і в гарячому, і в холодному. Якщо заготовити їх про запас, у потрібний момент залишиться лише підсмажити або підігріти млинці в мікрохвильовці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 140 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Гливи – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати млинці з грибами? Готуємо тісто для млинців. В широку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор. Збиваємо до однорідності. Вливаємо молоко і воду, розмішуємо. Всипаємо вказану кількість борошна і інтенсивно вимішуємо міксером до стану однорідності, грудочок бути не повинно. Додаємо рослинне масло, перемішуємо. Готове тісто виходить рідкої консистенції.

Нагріваємо сковороду для млинців до гарячого стану на плиті, змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Змазування необхідно тільки перед першим млинцем, більше вже не потрібно, так як тісто містить олію. Ополоником відміряємо порцію тіста і розподіляємо його тонким шаром на сковороді. Обсмажуємо млинець з обох боків до рум’яної скоринки. Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Гливи і печериці обтираем вологою ганчірочкою і ріжемо на невеликі довільні шматочки.

Яйця відварюємо до твердого жовтка протягом 10-12 хвилин. Охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і висипаємо подрібнену цибулю, обсмажуємо його до прозорості на середній температурі. Додаємо нарізані гриби і продовжуємо смажити десять-п’ятнадцять хвилин всі разом.

Очищені варені яйця натираємо на крупній тертці, висипаємо в миску. Додаємо до яєць обсмажені гриби з цибулею, солимо і перчимо за смаком. Млинець викладаємо на рівну поверхню. У центр кладемо ложку приготованої грибної начинки. Загортаємо млинець конвертиком.

Сковороду змащуємо злегка рослинним маслом і нагріваємо до гарячого стану. Укладаємо на гарячу сковороду приготовані конвертики і на середній температурі обсмажуємо з обох сторін. Подаємо на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Дієтичне млинці Млинці без соди Млинці класичні Млинці на воді, молоці та яйцях Млинці на молоці без дріжджів Фаршировані млинці з начинкою