Млинці з шинкою і грибами, запечені в духовці в ароматному вершковому соусі безумовно стануть прикрасою вашого столу. Які ж вони смачні і ситні!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Яйце – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Шинка – 100 гр.
- Сир – 50 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Зелень – 1 пучок
- Майонез – 2 ст. л.
- Сметана 10% – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати млинці з начинкою в духовці? Вбийте яйця в каструлю, влийте 2/3 молока і розмішайте. Досипайте частинами просіяне борошно, соду, масло і трохи посоліть. Добре розмішайте тісто, щоб не залишилося грудок і влийте молоко, що залишилося. Густе тісто легше довести до однорідного стану.
На добре прогрітій сковороді, змащеній маслом, посмажте млинці з обох сторін і складіть один на одного на тарілці.
Гриби почистіть, сполосніть і наріжте пластинами. Перекладіть їх на гарячу сковороду і обсмажте 3 хвилини на середньому вогні, помішуючи.
Шинку звільніть від магазинної плівки і наріжте невеликими смужками. Укладіть її на сковороду до грибів і перемішайте. З часнику зніміть піну і дрібно нарубаєте. Закиньте його в сковороду, розмішайте і готуйте ще 5 хвилин.
Укладіть начинку в центр млинця, загорніть краю і поверніть бочонком. Складіть млинці пліч-о-пліч у термостійку форму.
Сметану з’єднайте з майонезом і розмішайте. Вилийте заливку на млинці.
Сир натріть крупно і посипте блюдо їм по верху. Відправляйте в гарячу духовку і готуйте 10-15 хвилин при 180 градусах.
Готові ароматні млинці посипте зверху подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Млинці з грибами Млинці з ковбасою і сиром Млинці з сиром і зеленню Млинці з шинкою і сиром Млинці класичні Млинці на молоці без дріжджів Фаршировані млинці з начинкою