Млинчики з начинкою – прекрасний варіант для денного перекусу, повноцінного обіду чи вечері. М’які та ніжні млинці в поєднанні з соковитою начинкою з печінки – ситне і апетитне блюдо. Приготуйте млинці з печінкою за даним рецептом, порадуйте себе і свою сім’ю смачною стравою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Яловича печінка – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приготуємо тісто для млинців з печінкою. В зручну миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль та цукровий пісок. Все збиваємо до однорідності. Потім вливаємо в яєчну суміш половину від необхідного за рецептом кількості молока. Попередньо молоко слід розігріти до теплого стану. Додаємо в загальну суміш просіяне пшеничне борошно, все перемішуємо до однорідності тесту. Після цього вливаємо молоко, що залишилося і рослинне масло, все перемішуємо і залишаємо тісто на 15 хвилин.

Ставимо сковороду на середній вогонь, змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і розігріваємо. На прогріту сковороду вливаємо з допомогою ополоника тісто і починаємо смажити млинці. Смажимо млинці, використовуючи все тісто, потім складаємо їх один на одного стопкою.

Печінка необхідно розморозити і нарізати невеликими шматочками. Обсмажуємо її на розігрітій сковороді з рослинним маслом 10 хвилин до рум’яного кольору.

Далі готову печінку подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки. На крайній випадок можна скористатися теркою.

Очищену і промиту під проточною водою моркву натираємо на крупній тертці. У маслі, В якому готувалася печінка, обсмажуємо моркву до м’якості. Потім приєднуємо до неї подрібнену печінку, додаємо сіль і мелений перець. Все перемішуємо і тримаємо на вогні 5-7 хвилин. В процесі обсмажування додаємо трохи вершкового масла для аромату.

На нижній край кожного млинчика викладаємо готову начинку, потім накриваємо її з трьох сторін і загортаємо вгору. Начиняємо печінкою всі млинці.

Готові млинці з печінкою обсмажуємо на сковороді з двох боків до рум’яності.

Ніжні і соковиті млинці готові до вживання. Подаємо їх у теплому вигляді до столу. За бажанням використовуйте різні добавки – сметану, майонез і т. д.

Приємного вам апетиту!

Млинці без соди Млинці з м'ясом Млинці класичні Млинці на молоці без дріжджів Млинці на молоці з яйцями Оригінальні млинці на Масляну