Гарбуз – корисний овоч, який містить безліч корисних мікроелементів та вітамінів. З гарбуза готують різні гарніри і запіканки. Можна також приготувати і сік, який сприяє схудненню і позбавленню від зайвої ваги. Сьогодні я хочу запропонувати рецепт смачного морквяно-гарбузового соку на зиму.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Морква – 1,5 кг
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Гарбуз – 800 гр.

Процес приготування:

Готувати морквяно-гарбузовий сік на зиму легко! Гарбуз добре вимийте, обсушіть, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки або гострого ножа. Для соку краще всього вибирати соковиту молоду гарбуз солодких десертних сортів. Очищену гарбуз наріжте на шматочки середнього розміру, а потім викладіть в глибоку каструлю.

Моркву ретельно вимийте під проточною водою, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву викладіть в каструлю до гарбузі, і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала овочі.

Каструлю з овочами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть овочі приблизно 40-50 хвилин. При необхідності додайте необхідну кількість цукрового піску і добре перемішайте. Кількість цукрового піску відрегулюйте в залежності від власних смакових переваг і натуральній солодощі овочів.

акуратно зніміть Каструлю з вогню. За допомогою заглибного блендера подрібніть відварені овочі прямо у каструлі. В вийшло овочеве пюре додайте необхідну кількість питної води, знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після чого додайте лимонну кислоту, і прокип’ятіть сік приблизно 7-10 хвилин. Підготуйте банки. Ретельно промийте їх у теплій воді, а потім стерилізуйте на водяній бані або в духовій шафі.

Гарячий овочевий сік акуратно розлийте по банках. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть, а потім закрутіть або загорніть з допомогою закаточной машинки гарячі банки з соком. Банки з соком переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою або рушником. Залиште в такому стані приблизно на добу, після чого перемістіть банки на довгострокове зберігання в темне прохолодне місце.

Насолоджуйтеся корисним напоєм!

Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах Гарбузово-морквяний сік