Для тих, у кого є в наявності соковарка, пропоную чудовий рецепт соку з гарбуза та моркви в соковарці на зиму. Процес приготування вітамінного напою досить довгий, але нетрудомісткий. Сік виходить натуральним і корисним, без вмісту цукрового піску. Тому такий сік можна включати в раціон і маленьким дітям.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Морква – 2,5 кг
  • Гарбуз – 5,5 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати сік з гарбуза та моркви в соковарці на зиму. Моркву ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте кружечками завтовшки 1 сантиметр, а потім викладіть в піддон соковарки.

Гарбуз добре вимийте, обсушіть, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки або гострого ножа. Для соку краще всього вибирати соковиту молоду гарбуз солодких десертних сортів. Очищену гарбуз розрізати на 4 частини, потім вийміть серцевину з насінням, наріжте на шматочки невеликого розміру. Після чого викладіть в піддон соковарки.

В нижню частину соковарки налийте необхідну кількість холодної води і поставте на вогонь. Доведіть до помірного кипіння. Тим часом підготуйте банки. Ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності.

На нижню частину соковарки встановіть середню і перевірте, щоб трубочка була добре закріплена. Зверху встановіть піддон з овочами, і щільно закрийте кришкою. Після того як вода досить сильно закипить, зменшіть вогонь і варіть сік 2,5-3 години. Після закінчення часу розлийте сік з гарбуза та моркви, поставивши стерильну банку і відкривши трубочку.

Банки з гарячим соком обережно закатаю з допомогою закаточной машинки стерильними кришками, а потім переверніть їх догори дном, закутайте чим-небудь теплим, і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12-16 годин.

Після повного охолодження банки з корисним овочевим соком з гарбуза та моркви перемістіть на довгострокове зберігання в темне прохолодне місце. Залишки соку спробуйте, гарний налив у склянку.

Насолоджуйтесь яскравим корисним напоєм!

Гарбузовий сік у домашніх умовах Гарбузово-морквяний сік