Домашній сік з моркви і яблук вийде ще більш натуральним без використання соковижималки. Ручне приготування – процес кропіткий, але воно дозволить отримати максимально корисний і насичений смак напою.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Яблука – 2 кг
  • Морква – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Готувати морквяно-яблучний сік без соковижималки на зиму легко! Яблука і моркву промиваємо під водою. Овочі ще й очищаємо від шкірки.

Далі подрібнюємо очищені плоди. Це можна зробити як за допомогою блендера, так і з звичайною терткою.

З’єднуємо отримані суміші, додаємо до них воду і цукор, ретельно розмішуємо і доводимо до кипіння на плиті. Проварений сік залишаємо остуджуватися, після чого проціджуємо його за допомогою декількох шарів марлі.

Готовий проціджений сік виливаємо стерилізовану посуд для зберігання. Ароматний домашній напій готовий!

Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму