Сік з м’якоттю на зиму можна заготовити, не використовуючи соковижималку або соковарку. Так ми отримаємо сік природним шляхом, даючи яблук настоятися самостійно. Напій вийде ще більш ароматним і насиченим.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Яблука – 7 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати яблучний сік з м’якоттю без соковижималки на зиму, ретельно промиваємо банки, в які будемо заготовляти сік. Яблука також очищаємо, нарізаємо і викладаємо в підготовлені банки до верху. Далі кип’ятимо воду. Приблизно три літри. Окріп заливаємо в заготовки. Залишаємо настоюватися на 6 годин.

Через деякий час сік вливаємо в каструлю. Яблука добре настоятися за кілька годин і виділять м’якоть. Додаємо соку цукор і нагріваємо, після кип’ятимо пару хвилин і знімаємо з плити. Важливо, щоб за цей час встиг розчинитися сухий інгредієнт.

Готовий гарячий сік з м’якоттю розливаємо в чисті стерилізовані банки, закриваємо кришками, даємо трохи остыть і відправляємо на зберігання. Домашній напій на зиму готовий!

Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму