Морквяний сік містить велику кількість корисних вітамінів і мінералів. Щоб приготувати морквяний сік у домашніх умовах можна скористатися двома способами – гарячим способом або за допомогою стерилізації. Я пропоную простий і швидкий рецепт морквяного соку без стерилізації на зиму.
Інгредієнти: на 1 л.
- Морква – 2,5 кг
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування морквяного соку без стерилізації на зиму? Перш за все, ретельно морква вимийте і очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки. Потім пропустіть очищену моркву через соковижималку.
Підготуйте сито або друшляк, а потім застеліть його марлею, складеною в кілька шарів. Приготований морквяний сік акуратно вилийте в підготовлену ємність і процідіть через марлю.
Проціджений морквяний сік перелийте в заздалегідь підготовлену каструлю з товстим дном. Додайте необхідну кількість цукрового піску і добре переміщайте до однорідної консистенції. Кількість цукрового піску регулюйте в залежності від власної смакових уподобань і сорти моркви. Каструлю з соком поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Тим часом ретельно вимийте банки, скориставшись харчовою содою і губкою для миття посуду. Чисті банки стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі. Гарячий морквяний сік акуратно і розлийте по стерильним банкам і добре закрутіть стерильними кришками.
Гарячі банки з морквяним соком переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу.
Після повного охолодження банки з морквяним соком перемістіть в прохолодне темне місце для довгострокового зберігання. Морквяний сік подавайте на стіл. Концентрацію соку можна регулювати відповідно з власними смаковими уподобаннями, і розводити водою при необхідності.
Насолоджуйтеся корисним напоєм!