Моркву – корисний і не дорогий овоч, який можна знайти на прилавках будь-яких магазинах і ринків. З моркви можна приготувати безліч страв і напоїв. Я хочу запропонувати рецепт смачного вітамінного соку з моркви і апельсина на зиму. Напій виходить яскравим кольором і збалансованим за смаком і ароматом.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Морква – 2,5 кг
- Апельсин – 500 гр.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування морквяного соку з апельсином на зиму? Підготуйте необхідні інгредієнти. Моркву і апельсини ретельно вимийте. Вимиту моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Апельсини очистіть від шкірки, розріжте на часточки, а потім акуратно вийміть кісточки. Очищені моркву і апельсини пропустіть через соковижималку.
В отриманий сік додайте необхідну кількість цукрового піску і влийте вказане в рецепті кількість питної води, після чого ретельно перемішайте. Підготуйте банки. Ретельно промийте їх у теплій воді, а потім стерилізуйте в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.
Отриманий сік розлийте по стерильним банкам. Прикрийте стерильними кришками, після чого помістіть в каструлю з товстим дном, попередньо застеленому кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, і стерилізують сік 10-15 хвилин.
Після чого акуратно вийміть гарячі банки з каструлі і добре закрутіть стерильними кришками. Банки переверніть догори дном і укутайте теплим рушником або ковдрою. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин.
Після чого банки з морквяно-апельсиновим соком переверніть і поставте в темне прохолодне місце на зберігання. Подавайте ароматний сік в охолодженому вигляді.
Насолоджуйтеся вітамінним напоєм!