М’яке, смачне, ароматне домашнє сало! Так і хочеться побільше закатати на зиму, щоб балувати себе і рідних неймовірним ласощами. Готувати його дуже просто, а результат приголомшливий!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сало свиняче – 500 гр.
- Вода – 0.5 л.
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
Процес приготування:
Готувати м’яке сало в розсолі на зиму просто! Воду закип’ятимо і розчинний в ній 1 ст. л. солі і цукровий пісок. Додамо горошини перцю і залишаємо остигати до кімнатної температури.
Сало промиваємо, нарізаємо на брусочки і даємо йому підсохнути.
Потім видавлюємо часник через прес і змішати з 3 ст. л. солі.
Промазуємо сало сіллю з часником і відправляємо в розсіл, накриваємо кришкою. Витримуємо сало 2 дні в кімнатній температурі.
Потім відправляємо сало в холодильник ще на 2-3 дні до потрібної солоності. Зливаємо воду.
Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями