Манти – одне з найсмачніших страв з м’яса і тіста. Безсумнівно, що їх смак залежить від тесту. А приготоване тісто саме за нашим рецептом виходить не тільки м’яким, але і дуже смачним. Варто відзначити, що наш рецепт тіста підійде не тільки для приготування мантів. Його також можна використовувати для приготування пельменів і вареників!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Окріп – 200 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Починаємо приготування смачного і м’якого тіста для мантів на окропі з просіювання борошна. Для цього 1.5 склянки борошна просіваємо через сито в миску. Це необхідно для того, щоб наситити борошно киснем, тоді тісто виходить особливо м’яким.
Після того, як муку просіяли, робимо в ній невелике поглиблення, куди вливаємо олію і додаємо сіль. Ретельно домішуємо суміш ложкою.
В борошняну суміш невеликими порціями вливаємо окріп і одночасно перемішуємо тісто ложкою так, щоб тісто стало однорідним. Потім, накриваємо тісто і залишаємо його остигати до того моменту, поки тісто не перейде від гарячого стану в тепле.
Коли тісто стало теплим, до нього додаємо куряче яйце і ретельно все перемішуємо, вмішуючи в тісто яйце з допомогою ложки.
борошно додаємо до тіста. Руками замішуємо м’яке, але в той же час щільне тісто. Тісто для мантів необхідно замішувати мінімум 15 хвилин. Такий час встановлюється для того, щоб тісто вийшло досить еластичним, а при приготуванні мантів, м’ясний сік не витікав з них. Після чого з тіста формуємо кулю, накриваємо рушником і ставимо його в затишне місце на 1 годину.
Тісто готове! З таким тестом можна впевнено ліпити манти і не хвилюватися за те, що воно може порватися в процесі готування! Приємного Вам апетиту.
Тісто в домашніх умовах