М’ясні біляші, приготовані на кефирном тесті, один з кращих рецептів цієї приголомшливої закуски. Ситні і ароматні, їх зручно брати з собою в якості перекусу або ж приготувати для сім’ї на швидку руку. Дуже смачно!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 320 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати м’ясні біляші на кефірі з дріжджами на сковороді? Підігріваємо Молоко приблизно до 40 градусів і розмішуємо ньому дріжджі. Так вони швидше підійдуть.
Борошно просіваємо через ситечко і додаємо в молоко, також вводимо цукровий пісок. Замішуємо еластичне тісто і ставимо його в тепле місце на 60 хв. За цей час воно має піднятися в 2-3 рази.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо його кубиками невеликого розміру.
у фарш Додаємо цибулю, солимо його і приправляємо чорним меленим перцем.
Поділяємо тісто на однакові шматочки. Робимо них круглі коржики і кладемо в центр начинку. Краї прищипливаем, щоб утворилися бортики.
Тепер розігріваємо сковороду, заливаємо рослинно масло шаром в 2-3 див. Обсмажуємо біляші з обох боків до рум’яного золотистого відтінку.
Приємного апетиту!
Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші з начинкою з фаршу Біляші на дріжджах Біляші на молоці Біляші на молоці з дріжджами