Апетитні біляші з начинкою з м’яса і картоплі – просто прекрасна закуска, яку дуже просто і легко приготувати вдома. Виходить ситне і смачне блюдо, яке можна подати на вечерю або для перекусу до чаю.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування татарських біляшів з м’ясом і картоплею? Молко підігріваємо приблизно до 40 градусів і розмішуємо в ньому дріжджі. Додаємо сіль та цукровий пісок.

Тепер вводимо борошно, яйце і замішуємо тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години.

Поділяємо тісто на кілька шматочків і формуємо з них круглі коржики.

Картоплю чистимо і ріжемо кубиками.

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо квадратиками.

Змішуємо м’ясний фарш, картоплю і цибулю. Додаємо сіль і перець чорний мелений за смаком.

Викладаємо фарш на центр коржі і загинаємо краю. Так робимо з усіма коржами.

Змащуємо деко олією і викладаємо біляші. Відправляємо запікатися на 30-40 хв. при 180 градусах до утворення рум’яної скоринки.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші в духовці Біляші з м'ясом і картоплею Біляші з начинкою з фаршу Біляші на дріжджах Біляші на молоці з дріжджами