Насипний пиріг часто називають пирогом з трьох склянок, так як для його приготування необхідно просто відміряти по склянці борошна, манки і цукру, а потім перемішати інгредієнти. Класичний насипний пиріг готують з яблуками, однак з чорницею так само вийде дуже смачно.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Манна крупа – 200 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Чорниця – 0,6 кг
- Сіль – 1 щіпка
- Морозиво – за смаком
- М’ята свіжа – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати насипний пиріг з чорницею? Відміряйте по склянці (200 мл) цукру, борошна та манної крупи. Або зважте інгредієнти на вагах. Змішайте все в окремій ємності і не забудьте всипати дрібку солі. Якщо ви любите не дуже солодкі десерти, то можете скоротити обсяг цукру аж до половини.
Підготуйте чорницю. Для насипного пирога необхідно використовувати свіжу ягоду, яку попередньо слід перебрати, видалити сміття і зіпсовані ягоди. Багато радять промивати чорницю перед використанням, однак цю маніпуляція абсолютно не обов’язкова. Насипте на дно форми четверту частину суміші сухих інгредієнтів. Наверх насипте третю частину ягід чорниці.
Повторюйте дії поки сухі інгредієнти і ягоди чорниці не закінчаться. Останнім шаром повинна бути суміш борошна, цукру та манної крупи.
Розтопіть вершкове масло і залийте їм пиріг. Потім проткніть пиріг шпажкою в декількох місцях.
Увімкніть духовку розігрійте до 180°С. Поставте форму з пирогом на середній рівень духовки і готуйте 50-60 хвилин. Готовий пиріг остудіть при кімнатній температурі і тільки потім вийміть з форми.
Насипний пиріг з чорницею подавайте до столу порційно з кулькою морозива, прикрасивши листочком м’яти.
Смачного!