Приготувати гарне тісто для кыстыбай – це основа вдалого страви! Щоб тісто вийшло ніжним і смачним, додамо в нього яйце і вершкове масло. Коржі добре піднімуться і будуть повітряними і поживними! Справжня смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 280 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати ніжне тісто на кыстыбый з картоплею просто! Борошно просіваємо через ситечко і змішуємо її з сіллю і цукровим піском.

Вершкове масло розтоплюємо, з’єднуємо його в глибокій ємності з молоком і яйцем.

Додаємо до них борошно, засипаємо її невеликими порціями, помішуючи, щоб маса вийшла однорідною.

Продовжуємо вимішувати тісто руками 5-7 хв, поки воно не стане еластичним.

Накриваємо його плівкою або рушником і залишаємо настоятися на 20 хв.

Тісто для кыстыбай готове, можна формувати коржі і робити начинку. Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый Тісто для кыстыбый з картоплею Тісто для кыстыбый по-татарськи з картоплею