З буряка господині готують безліч страв, причому найчастіше використовується саме варений коренеплід. Якщо ви весь час варіть буряк і ще не пробували її запікати замість варіння, радимо це виправити. Запечена буряк має більш насичений солодкий смак і зберігає більше вітамінів. Запікати можна як очищений овоч, так і в шкірці. У даному випадку будемо запікати буряк без шкірки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 4 – 5 шт.

Процес приготування:

Рецепт приготування очищеної буряків, запеченої у фользі в духовці смачний! Для запікання бажано брати буряки невеликого розміру – вона запечеться швидше. Крім того, рекомендуємо підбирати коренеплоди приблизно одного розміру, щоб час приготування у них було однакове.

Ретельно промиваємо буряк у воді. Зрізаємо з неї шкірку, обсушуємо паперовим рушником.

Готуємо відрізки фольги для кожної буряків. Кладемо коренеплоди на блискучу сторону фольги і щільно загортаємо їх окремо.

Укладаємо загорнуту у фольгу буряк у форму або на деко і ставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом сорока хвилин – години. Час запікання залежить від розміру коренеплодів.

Ближче до кінця запікання можна проколоти буряк ножем або зубочисткою: якщо опору при проколюванні немає, то овочі готові.

Дістаємо готову буряк з духовки, розгортаємо з фольги і даємо охолонути. Запечену буряк можна використовувати в салати, борщі, вінегрет та інші страви. Зберігається така буряк в контейнері в холодильнику протягом двох-трьох днів.

Приємного апетиту!

Новости