Ласощі, приготована за цим рецептом, з легкістю замінить нудотні варення і повидла. Приготування дуже просте, а в результаті ми отримуємо ніжне вершкове пюре, яке сподобається всім: від мала до велика.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблука – 3 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Молоко згущене – 1 банка

Процес приготування:

Як почати готувати яблучне пюре зі згущеним молоком «Неженка» на зиму? Фрукти гарненько промиваємо і викладаємо на рушник, даючи обсохнути. Далі знімаємо шкірку і позбавляємося від серцевини і кісточок.

Підготовлені плоди нарізаємо нетовстими скибочками.

Засипаємо цукром-піском і додаємо згущене молоко.

Масу ретельно розмішуємо (так, щоб всі шматочки були покриті кристалами цукру) і ставимо на повільний вогонь.

Періодично помішуючи, варимо близько 70-90 хвилин до повного розм’якшення яблук.

Зверху тару обов’язково закриваємо кришкою (для рівномірної термічної обробки).


Через півтора-дві години, пюре готове до вживання, проте ми готуємо закатку на зиму, а значить, стерилізуємо банки, а кришки опускаємо в окріп на 5-7 хвилин. Акуратно розкладаємо масу по чистому посуді і закатуємо. Зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Новости