Мариновані огірки з лимонною кислотою – прекрасна заготівля на зиму. Огірки виходять хрусткими і дуже смачними. Кріп та інші спеції, які використовуються в даному рецепті, додадуть закуски ароматну нотку. Такі огірочки підійдуть і як доповнення до гарнірів і м’яса, і для приготування бутербродів або салатів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 600 – 800 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Листя вишні – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Лимонна кислота – 0,5 ст. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Готувати огірки на зиму без оцту з лимонною кислотою просто! Стерилізуйте банки і кришки зручним для вас способом.
Огірки промийте. Далі огірки необхідно опустити в окріп. Зробити це можна за допомогою друшляка. Виконайте дану маніпуляцію 3 рази. Кількість інгредієнтів, зазначених у рецепті, розраховане на 1 літр заготовки.
На дно простерилізованій банки викладаємо очищений часник, кріп, листя вишні, порізаний на шматочки гострий перець, лист хрону. Далі заповнюємо банку огірками, поверх них викладаємо листя смородини. Засипаємо в ємність з огірками необхідну кількість цукрового піску і солі, а також лимонну кислоту.
Кип’ятимо воду і вливаємо її в банку в огірками. Відразу ж виробляємо закатку. Остудіть заготівлю, перевернувши її догори дном і обгорнувши в теплу ковдру. На зберігання перемістіть огірки у прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!
Закручування огірків на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без оцту в 1.5 літрових банках на зиму Мариновані огірки без оцту в 3-літрових банках на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з лимонною кислотою на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки в 3-літрових банках на зиму