Молоді огірочки завжди активно йдуть в закачування, а ось з переростками часто виникають питання. Такі огірки вже більш жорсткі, менш хрусткі і в цілому не такі смачні. Але якщо правильно підготувати такі екземпляри і замаринувати пряним складом, вийде дуже смачна заготівля, не поступається за смаком молодим співбратам. Важливо дотримуватися пропорції і техніку приготування.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки (перерослі) – 2 кг
  • Часник – 0,5 головок
  • Кріп – 50 гр.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Сіль – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Гірчиця порошок – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати переросли огірки на зиму, огірки ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою. Залишаємо на кілька годин для замочування, щоб плоди стали соковитіше.

Підготовлені огірки обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін.

огірок Нарізаємо кожен на брусочки довжиною три-чотири сантиметри і товщиною один-два сантиметри. Якщо насіння занадто м’які, їх необхідно вирізати і не використовувати.

В окремій мисці готуємо суміш для маринаду. Для цього змішуємо цукровий пісок, сіль, чорний мелений перець, сухий порошок гірчиці і пропущений через прес часник.

Вливаємо в миску рослинну рафіновану олію і оцет, згідно указаної пропорції. Усе ретельно змішуємо.

Зелень і суцвіття кропу промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо ножем.

В ємність з брусочками огірків додаємо нарізаний кріп і заливаємо приготований маринад. Перемішуємо все руками, намагаючись рівномірно розподілити склад для маринування і зелень по всім кусочкам огірків.

Залишаємо огірки на півтори години при кімнатній температурі для того, щоб вони пустили сік і промариновались.

Після закінчення зазначеного часу розкладаємо огірки з сухим стерильним банкам, заливаємо маринадом з соком і прикривають кришками.

Ставимо банки стерилізуватися на двадцять хвилин і закатуємо стерильними кришками. Даємо банкам повністю охолонути і прибираємо їх в прохолодне і темне місце зберігання.

Приємного апетиту!

Засолювання огірків з гірчицею на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з насінням гірчиці на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму шматочками Огірки на зиму