Любителям натуральних солоних огірків настійно рекомендую скористатися цим рецептом і заготовити огірки під пластмасову кришку на зиму. Приготовлені таким способом, можна вживати, як самостійну закуску або використовувати для приготування улюблених салатів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 650 гр.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Виноградне листя – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Для розсолу: –
- Вода – 500 мл
- Сіль велика – 40 гр.
Процес приготування:
Рецепт огірків під пластмасову кришку на зиму гранично простий! Насамперед, підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для приготування солоних огірків відберіть свіжі овочі невеликого розміру. Добре вимийте їх, а потім викладіть їх в глибоку ємність і залийте холодною водою. Залиште вимочуватися приблизно на 1 годину.
Банку ретельно вимийте з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці. Листя винограду і парасольку кропу ретельно промийте під холодною проточною водою, струсіть від зайвої вологи і викладіть на дно стерильної банки. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в проточній воді, тонко наріжте і відправте в банку.
Потім злийте воду і промийте огірочки під холодною проточною водою. Банку заповніть огірочками, а зверху викладіть залишився парасольку кропу.
Насипте необхідну кількість крупної солі.
Залийте холодною питною водою. Капронову кришку обдайте окропом. Банку щільно закрийте капроновою кришкою, а потім струсіть. Залиште при кімнатній температурі на 2 дні.
Після чого перемістіть банку з огірками в прохолодне темне місце на зберігання. Такі огірки можна зберігати в холодильнику.
Приємного апетиту!
Засолювання огірків без оцту в літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту на зиму Огірки під капроновою кришкою на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму Солоні огірки на зиму Солоні огірки холодним способом на зиму