За пропонованим рецепту ви зможете приготувати на зиму міцні хрусткі квашені огірочки, без яких не будуть мати смаку ні вінегрет, ні розсольник, ні олів’є. Квасимо огірки холодним способом, потім розсіл кип’ятимо і повторно заливаємо ним огірки. Банки з огірками закатуємо, що запобігає огірки від подальшого бродіння і робить їх по смаку схожими на бочкові.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1.5 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Листя вишні – 3 – 4 шт.
  • Листя дуба – 3 – 4 шт.
  • Перець чилі – за смаком
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1.5 л
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати огірки квашені на зиму? Огірки попередньо замочіть на 2-3 години в холодній воді, а потім промийте і відріжте кінчики. Також промийте проточною водою пряну зелень. Почистіть зубки часнику.

Банки для заготівлі добре помийте. Стерилізувати їх не треба. У кожну банку розкладіть підготовлені прянощі.

Потім в банки компактно і красиво укладіть підготовлені огірки. У 3-літрову банку поміщається до 30 невеликих огірочків. Поверх огірків покладіть по парасольки кропу.

В окремому посуді приготуйте розсіл для огірків з чистої води і солі в розрахованому кількості. Розсіл добре перемішайте, щоб сіль повністю розчинилася, і залийте ним огірки в банках.

Потім банки щільно закрийте чистими кришками і залиште на 3 діб при домашньої температурі.

Після закінчення цього часу розсіл з банки злити в каструлю.

Огірки промийте під проточною водою, не виймаючи їх з банки, щоб змити білий наліт. Обсяг огірків за цей час став менше, тому банки заповніть повністю, взявши солоні огірки з іншого банки. Щільне заповнення банок з огірками важливо для тривалого зберігання.

Розсіл в каструлі закип’ятіть, зніміть піну з поверхні і знову залийте ним огірки. Заливку гарячим розсолом можете повторити, особливо коли огірки крупноватые.

Банки з огірками в гарячому розсолі відразу загорніть прокип’яченими металевими кришками, переверніть догори дном і укутайте теплим покривалом. Остиглі огірки перенесіть в місце зберігання, але вони добре зберігаються і в квартирі.

Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!

Засолювання огірків без оцту в 3-х літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків без стерилізації на зиму Засолювання огірків в 3-х літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму Хрусткі солоні огірки під закатку на зиму