Мариновані огірочки – без них не обходиться жоден святковий стіл! Ароматні, хрусткі, в міру гострі. Огірочки, закочені за нашим рецептом, чудово зберігаються всю зиму і моментально розлітаються зі столу.
Кількість інгредієнтів в рецепті розраховане на одну літрову банку.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Перець чилі – 0.5 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Гвоздика – 4 бутона
- Перець чорний горошок – 8 – 10 шт.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати гострі огірки по-болгарськи, готуємо інгредієнти: огірочки вибираємо молоді, тонкошкірі. Перед закачуванням огірки необхідно замочити у воді на 1-2 години. Потім добре промити. Кріп і гострий перець промиваємо. Цибулю чистимо. Якщо цибулини великого розміру – необхідно розрізати їх на кілька частин.
Банки попередньо добре промиваємо содою. У банки поміщаємо парасольку кропу, цибуля, лавровий лист, половинку гострого перцю, гвоздику, гірчицю і перець горошком. Якщо у вас немає стручка гострого перцю – його можна замінити 1/4 ч. л. меленого червоного перцю.
Потім у банки щільно укладаємо огірки, зверху в банку насипаємо сіль і цукор.
Заливаємо огірки крутим окропом, накриваємо банки кришками, не закручуємо! Ставимо банки в каструлю, на дно якої укладаємо рушник, наливаємо холодну воду так, щоб вона покривала банки до плічок і ставимо на середній вогонь. Після закипання стерилізуємо банки 10-12 хвилин. В кінці стерилізації в огірочки додаємо 1 десертну ложку оцтової есенції. Виймаємо банки з ємності.
Закручуємо банки, перевертаємо їх догори дном і залишаємо до повного охолодження, потім прибираємо в прохолодне темне місце. Перед вживанням рекомендується трохи охолодити в холодильнику і приступати до дегустації.
Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки без часнику на зиму Огірки в гірчичній заливці на зиму Огірки з насінням гірчиці на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму