Мариновані асорті з овочів дуже добре зберігаються. Для закачування огірків і помідорів краще вибирати невеликі огірки, так вони залишаться хрусткими, і не перестиглі помідори, щоб вони не розвалилися і зберегли свою форму.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 400 – 500 гр.
- Помідори свіжі – 300 – 400 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 6 – 7 шт.
- Перець чорний горошок – 8 – 10 шт.
- Оцет столовий 9% – 7 – 8 ст. л.
- Гвоздика – 2 – 3 бутона
- Листя вишні – за смаком
- Листя чорної смородини – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування хрумких огірків з помідорами на зиму. Огірки і помідори помийте. Огірки залийте водою на 1-2 години.
Зріжте кінчики з двох сторін у огірків.
Банки і кришки попередньо стерилізуйте.
На дно банок покласти часник і зелень.
Потім розкладіть по банках огірки і помідори.
Закип’ятіть воду і залийте їй банки з овочами до самого верху. Через 15-20 хвилин злийте воду назад в каструлю, другий раз доведіть її до кипіння і знову залийте овочі, залиште на 15 хвилин.
З розрахунку на трилітрову банку розведіть в необхідній кількості води 3 столові ложки солі і цукру, додайте 6-7 горошин запашного перцю, 8-10 горошин чорного перцю, 2-3 суцвіття гвоздики.
Доведіть маринад до кипіння, кип’ятіть 1-2 хвилини, потім додайте 7-8 столових ложок оцту, перемішайте.
Гарячим маринадом залийте банки і загорніть їх кришками. Залиште закачування остигати при кімнатній температурі, потім перенесіть їх в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Асорті з огірків і помідорів на зиму Асорті огірки з помідорами в 1,5 літрових банках на зиму Засолювання огірків і помідорів на зиму в банках