Мариновані асорті з овочів дуже добре зберігаються. Для закачування огірків і помідорів краще вибирати невеликі огірки, так вони залишаться хрусткими, і не перестиглі помідори, щоб вони не розвалилися і зберегли свою форму.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 400 – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 300 – 400 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Перець духмяний горошок – 6 – 7 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 – 10 шт.
  • Оцет столовий 9% – 7 – 8 ст. л.
  • Гвоздика – 2 – 3 бутона
  • Листя вишні – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування хрумких огірків з помідорами на зиму. Огірки і помідори помийте. Огірки залийте водою на 1-2 години.

Зріжте кінчики з двох сторін у огірків.

Банки і кришки попередньо стерилізуйте.

На дно банок покласти часник і зелень.

Потім розкладіть по банках огірки і помідори.

Закип’ятіть воду і залийте їй банки з овочами до самого верху. Через 15-20 хвилин злийте воду назад в каструлю, другий раз доведіть її до кипіння і знову залийте овочі, залиште на 15 хвилин.

З розрахунку на трилітрову банку розведіть в необхідній кількості води 3 столові ложки солі і цукру, додайте 6-7 горошин запашного перцю, 8-10 горошин чорного перцю, 2-3 суцвіття гвоздики.

Доведіть маринад до кипіння, кип’ятіть 1-2 хвилини, потім додайте 7-8 столових ложок оцту, перемішайте.

Гарячим маринадом залийте банки і загорніть їх кришками. Залиште закачування остигати при кімнатній температурі, потім перенесіть їх в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Асорті з огірків і помідорів на зиму Асорті огірки з помідорами в 1,5 літрових банках на зиму Засолювання огірків і помідорів на зиму в банках