Окрошка на кефірі з мінеральною водою – дуже смачна страва! Вважається, що окрошка – страва літньої пори, вона чудово насичує і одночасно охолоджує організм. Рецепт приготування окрошки на кефірі з мінералкою і ковбасою можна вважати класичним. Окрошка виходить ніжною і апетитною, її смакові якості просто поза конкуренцією.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Огірки – 4 шт.
  • Варена ковбаса – 500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Редис – 8 шт.
  • Яйце – 6 шт.
  • Кефір знежирений – 1.5 л.
  • Вода мінеральна – 500 мл
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Парасольки кропу – 1 пучок
  • Хрін – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку на кефірі з мінералкою і ковбасою легко! Картопля промиваємо і відварюємо в мундирі до готовності. Цей процес займе приблизно 20 хвилин після закипання. По готовності очищаємо картоплю й нарізаємо його кубиками.

Курячі яйця поміщаємо в каструлю з водою, ставимо на вогонь і відварюємо протягом 10 хвилин до готовності. Потім остуджуємо їх, очищаємо і нарізаємо кубиком.

Зелений лук і кріп промийте і подрібніть.

Кефір і мінеральну воду необхідно змішати між собою. В отриману рідину додайте трохи подрібненої зелені, хрін, сіль і мелений перець за смаком. Все перемішайте.

Далі необхідно підготувати інші інгредієнти – ковбасу, попередньо промиті редис і огірки наріжте невеликими кубиками.

Всі компоненти окрошки – огірок, ковбасу, картопля, редис, яйця, зелень – змішайте в зручній ємності.

При подачі страви до столу порційно викладаємо в тарілку суміш з основних інгредієнтів, потім заливаємо її кефіром з мінеральною водою. Все перемішуємо. Якщо передбачається сімейна трапеза, можна залити підготовленою рідиною відразу всю масу з овочів, ковбаси і зелені.

Приємного вам апетиту!

Окрошка Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою на мінералці Окрошка з редискою Окрошка на кефірі з мінералкою Російська окрошка Холодна окрошка