Окрошка на кефірі з мінеральною водою – дуже смачна страва! Вважається, що окрошка – страва літньої пори, вона чудово насичує і одночасно охолоджує організм. Рецепт приготування окрошки на кефірі з мінералкою і ковбасою можна вважати класичним. Окрошка виходить ніжною і апетитною, її смакові якості просто поза конкуренцією.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Огірки – 4 шт.
- Варена ковбаса – 500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Редис – 8 шт.
- Яйце – 6 шт.
- Кефір знежирений – 1.5 л.
- Вода мінеральна – 500 мл
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Парасольки кропу – 1 пучок
- Хрін – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку на кефірі з мінералкою і ковбасою легко! Картопля промиваємо і відварюємо в мундирі до готовності. Цей процес займе приблизно 20 хвилин після закипання. По готовності очищаємо картоплю й нарізаємо його кубиками.
Курячі яйця поміщаємо в каструлю з водою, ставимо на вогонь і відварюємо протягом 10 хвилин до готовності. Потім остуджуємо їх, очищаємо і нарізаємо кубиком.
Зелений лук і кріп промийте і подрібніть.
Кефір і мінеральну воду необхідно змішати між собою. В отриману рідину додайте трохи подрібненої зелені, хрін, сіль і мелений перець за смаком. Все перемішайте.
Далі необхідно підготувати інші інгредієнти – ковбасу, попередньо промиті редис і огірки наріжте невеликими кубиками.
Всі компоненти окрошки – огірок, ковбасу, картопля, редис, яйця, зелень – змішайте в зручній ємності.
При подачі страви до столу порційно викладаємо в тарілку суміш з основних інгредієнтів, потім заливаємо її кефіром з мінеральною водою. Все перемішуємо. Якщо передбачається сімейна трапеза, можна залити підготовленою рідиною відразу всю масу з овочів, ковбаси і зелені.
Приємного вам апетиту!
Окрошка Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою на мінералці Окрошка з редискою Окрошка на кефірі з мінералкою Російська окрошка Холодна окрошка