Раніше окрошку готували селяни. І не дивно: суп готується просто, знайомих інгредієнтів і при цьому виходить ситним та смачним. Природно, що рецепт з часом зазнав змін, і сьогодні окрошка на воді, оцті – страва вишуканої кухні, яке зберіг всі свої привабливі для будь-якої господині характеристики.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Вода – 2 л
  • Картопля (відварена) – 4 – 5 шт.
  • Яйце (варене) – 5 – 6 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Майонез або Сметана – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати окрошку на воді, оцті. Ковбасу нарізаємо кубиками, перекладаємо її в каструлю.

Яйця відварюємо до готовності, очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками, з’єднайте з ковбасою.

Огірки миємо, сушимо на паперовому рушнику. Потім натираємо їх на крупній тертці, відправляємо до інших інгредієнтів.

Картоплю відварюємо в мундирах до готовності. Очищаємо його, ріжемо кубиками, додаємо до майбутньої окрошку.

Зелень миємо, дрібно рубаємо. В окремій ємності товкачиком перетираємо подрібнену зелень з сіллю, щоб вона дала сік. Потім перекладаємо в каструлю.

Холодну кип’ячену воду вливаємо в каструлю, додаємо оцет. Все добре перемішуємо.

Готову окрошку на воді, оцті подавати за смаком з майонезом або сметаною. Приємного апетиту!

Окрошка без редиски Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка м'ясна Окрошка на воді Окрошка на сметані і воді Холодна окрошка