Окрошка – один з найпопулярніших літніх освіжаючих супів. Адже він дуже легкий, низькокалорійний і досить поживний. Є багато варіантів приготування окрошки, але щоб зробити її максимально корисною, пропонуємо приготувати її на кефірі і мінеральній воді.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Огірки – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Редис – 5 шт.
  • Варена ковбаса – 400 гр.
  • Кефір – 1 л
  • Вода мінеральна – 250 мл
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати окрошку на мінеральній воді і кефірі. Щоб зберегти корисні властивості, будемо варити картоплю в мундирі. Охолоджуємо її і ріжемо на кубики.

Яйця також варимо круто і дрібно кришимо.

Редис натираємо на тертку.

Варену ковбасу ріжемо невеликими кубиками.

Огірки промиваємо і розрізаємо на кільця, а їх ще на 2 частини.

Зелень моєму обсушуємо і дрібно нарізаємо.

Всі інгредієнти перекладаємо в каструлю і заливаємо кефіром. Додаємо мінеральну воду і розмішуємо. Пробуємо і трохи солимо, якщо це необхідно. Ставимо окрошку в холодильник на 1-1,5 години.

Приємного апетиту!

Класична окрошка на кефірі з ковбасою Окрошка з ковбасою Окрошка на кефірі з мінералкою Холодна окрошка