Окрошка – один з найпопулярніших літніх освіжаючих супів. Адже він дуже легкий, низькокалорійний і досить поживний. Є багато варіантів приготування окрошки, але щоб зробити її максимально корисною, пропонуємо приготувати її на кефірі і мінеральній воді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Огірки – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Редис – 5 шт.
- Варена ковбаса – 400 гр.
- Кефір – 1 л
- Вода мінеральна – 250 мл
- Цибуля зелена – 0.5 пучків
- Кріп – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати окрошку на мінеральній воді і кефірі. Щоб зберегти корисні властивості, будемо варити картоплю в мундирі. Охолоджуємо її і ріжемо на кубики.
Яйця також варимо круто і дрібно кришимо.
Редис натираємо на тертку.
Варену ковбасу ріжемо невеликими кубиками.
Огірки промиваємо і розрізаємо на кільця, а їх ще на 2 частини.
Зелень моєму обсушуємо і дрібно нарізаємо.
Всі інгредієнти перекладаємо в каструлю і заливаємо кефіром. Додаємо мінеральну воду і розмішуємо. Пробуємо і трохи солимо, якщо це необхідно. Ставимо окрошку в холодильник на 1-1,5 години.
Приємного апетиту!
Класична окрошка на кефірі з ковбасою Окрошка з ковбасою Окрошка на кефірі з мінералкою Холодна окрошка