Ніщо так не втамовує спрагу влітку і не насичує, як свіжа ароматна окрошка на кефірі і воді. В супі чудово все: і його смак, і швидкість і простота приготування, і доступність сезонних інгредієнтів. Напевно, саме з цих причин він вважається найпопулярнішим літнім супом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Шинка – 300 гр.
  • Кефір – 700 мл
  • Вода – 700 мл
  • Редис – 6 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати окрошку на кефірі і воді, картоплю помити, відварити до готовності, остудити. Потім очистити його від шкірки, нарізати невеликими кубиками.

Огірки помити, натерти на крупній тертці.

Дрібно порізати зелену цибулю, у ступці розтерти його з сіллю.

Яйця відварити, остудити і очистити від шкаралупи. Відокремити жовтки від білків. жовтки розтерти білки нарізати невеликими кубиками.

Редис і бадилля помити, просушити. Редис нарізати квадратиками, бадилля дрібно нашаткувати.

У велику миску викласти всі підготовлені інгредієнти. Шинку нарізати кубиками і також відправити у миску з інгредієнтами. Все перемішати і за смаком посолити.

Додати в окрошку кефір і воду, акуратно перемішати.

Подавати готову окрошку на кефірі і воді порційно.

Приємного апетиту!

Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка на воді Окрошка на кефірі Окрошка на кефірі з ковбасою Окрошка овочева